Start van hoofdcontent

Stad

nl

Geen harde maatregelen tegen ADE na doden

23 oktober 2014, 18.00 uur · Aangepast 26 oktober 2014, 12.43 uur

De gemeente neemt geen 'harde maatregelen' tegen het Amsterdam Dance Event naar aanleiding van de vier slachtoffers die tijdens het evenement overleden.

Van der Laan zegt groot vertrouwen te houden in het dance evenement. Wel komt de gemeente later met 'verstandige maatregelen' om slachtofferrs te voorkomen.

'Ze hebben hun verantwoordelijkheid volgens mij gewoon goed genomen', zei de burgemeester donderdag tegen de gemeenteraad. 'Behalve voor de nabestaanden is het ook voor de organisatie heel verdrietig.'

De precieze doodsoorzaak van twee slachtoffers is nog niet duidelijk. Van der Laan wil daarom eerst de toxocologische rapporten afwachten voordat er conclusies worden getrokken.

Tijdens ADE overleed een 41-jarige vrouw aan de gevolgen van drugsgebruik. Twee andere feestgangers van 21 en 33 jaar hadden ook drugs gebruikt, maar kochten hun drugs bij verschillende dealers. Hun doodsoorzaak staat nog niet vast.

Ook kwam de topman van een Brits platenlabel om het leven, maar de politie vermoedt dat zijn dood niet drugsgerelateerd is.

Er zullen geen 'harde maatregelen' komen tegen ADE, mogelijk wel later 'verstandige maatregelen' om slachtoffers te voorkomen.

— Vincent van Rijn (@Vincent_AT5) October 23, 2014
Robin