Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Moisander: 'Onoverwinnelijkheid Ajax is weg, dat moet terug'

24 oktober 2014, 17.20 uur · Aangepast 25 oktober 2014, 10.19 uur

Na een matige reeks wacht Ajax dit weekend het duel met Go Ahead Eagles. 'De onoverwinnelijkheid moet terug', vindt Ajax-aanvoerder Niklas Moisander.

'Op dit moment is het een probleem dat we niet scherp genoeg beginnen. Maar het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen', vertelt Moisander in aanloop naar het duel tegen de Eagles. 'Terwijl we echt wel willen winnen ieder duel, onze bedoeling is dan ook om vanaf nu vanaf het eerste moment scherp zijn'. 

De zwakke start lijkt momenteel het grootste probleem van Ajax. 'Tegen Twente en Barcelona laten we in de tweede helft zien dat we het echt wel kunnen. Maar zoals ik al aangaf, het is lastig om te achterhalen waarom we niet steeds vanaf minuut één scherp zijn. Voor de wedstrijd zie ik juist vaak een team dat klaar is voor de strijd. Maar als we dan vervolgens slordig beginnen, kan het vertrouwen ook snel weg zijn'. 

Als aanvoerder is het Moisanders taak om de ploeg op sleeptouw te nemen. 'Ik doe natuurlijk m'n best om de jongens op te peppen en ze op sleeptouw te nemen maar', zo reageert hij op een vraag van AT5, 'het onoverwinnelijke van Ajax is momenteel weg. Dat moeten we nu proberen terug te halen'.