Start van hoofdcontent
nl

'Harry Potter rookte jointje in Amsterdam'

24 oktober 2014, 19.52 uur · Aangepast 25 oktober 2014, 17.55 uur

Onlangs verscheen er op Instagram een foto van Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe buiten bij coffeeshop Green House in de Haarlemmerstraat.

Maar de grote vraag na het verschijnen van de, inmiddels verwijderde, foto is natuurlijk: was 'Harry' ook binnen? 

'Jazeker', zegt Joachim Helms, mede-eigenaar van de coffeeshop, vrijdag in De Stelling van Amsterdam. 'Hij is binnen geweest en heeft ook geproefd van waar wij om bekend staan.' Radcliffe werd daarom in Amsterdam al snel omgedoopt tot 'Harry Pot-head'.

Zelfregulering
Helms doet in De Stelling van Amsterdam samen met strafrechtadvocaat Sydney Smeets een oproep aan burgemeester Van der Laan. Beide heren vinden dat de stad nu zelf de wietteelt moet gaan reguleren. Wachten op minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft volgens hen geen zin. Smeets: 'De rechter heeft een duidelijk signaal afgegeven: politiek wij ruimen de rommel van jullie gedoogbeleid niet langer op.'

< Deze week deed de rechter in Amsterdam een opvallende uitspraak. Een coffeeshophouder die in een loods honderd kilo cannabis had opgeslagen, kreeg geen straf. Vorige week deed de rechter in Groningen een vergelijkbare uitspraak. Twee 'principiële' wiettelers waren wel strafbaar, maar kregen ook geen straf. 

De hele uitzending van De Stelling van Amsterdam is hier te zien.