Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agent én arrestant te water bij inbeslagname boot

25 oktober 2014, 13.49 uur · Aangepast 26 oktober 2014, 22.23 uur

Een agent en een arrestant zijn afgelopen donderdag in het water gevallen toen Waternet een boot in beslag wilde nemen. De arrestant brak bij de val zijn arm.

De politie wordt donderdag ergens tussen 11.00 uur en 12.00 uur ingeschakeld bij een conflict tussen een booteigenaar en Waternet op de Papaverweg. Waternet wil een boot in beslag nemen maar daar is de eigenaar van de boot niet van gediend. Agenten proberen te bemiddelen en één van de politieagenten gaat aan boord van de boot.

Na de agent betreedt ook een derde persoon, vermoedelijk een vriend van de eigenaar, de boot. Hij botst tegen de agent op en de situatie wordt zo chaotisch dat politieagenten besluiten de eigenaar van de boot met behulp van pepperspray uit te schakelen. De man wordt verblind door de spray en klampt zich aan een agent vast. Deze verliest zijn evenwicht en valt, samen met de booteigenaar, in het water tussen de kade en de boot.

Gebroken arm
De eigenaar van de boot weet als eerste weer op het droge te komen. Hij wordt door andere agenten ingerekend. Daarna kan ook de gevallen agent uit het water klimmen. De arrestant blijkt bij de val zijn arm gebroken te hebben. Hij wordt daarom eerst naar een ziekenhuis gebracht. Daarna moet hij naar een politiebureau waar hij pas 's avonds weer mag  vertrekken.