Start van hoofdcontent

Ajax

nl

El Ghazi is ook blij met intikkertjes

26 oktober 2014, 02.26 uur · Aangepast 26 oktober 2014, 11.31 uur

Anwar El Ghazi begon vanavond bij Ajax in de basis en was een groot gedeelte van de eerste helft erg dreigend vanaf de rechter flank. Die dreiging werd zelfs in een doelpunt omgezet, nadat hij een inzet van Arek Milik kon intikken.

'Het is mooi dat ik weer een intikkertje gescoord heb', daarmee doelt El Ghazi op zijn tweede doelpunt binnen vijf dagen. Dinsdag scoorde hij op soortgelijke wijze ook al tegen Barcelona. 'Ik ben er heel blij mee, een intikkertje dat komt niet altijd voor, toevallig vandaag weer. Ik ben er gewoon heel blij mee, ik moet zo door blijven gaan.'

In de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelde El Ghazi naast de Poolse huurling Milik, die verassend mocht starten. De samenwerking tussen de twee voorin verliep soepel, totdat El Ghazi voor een eigen geluk ging, daar waar hij eigenlijk had moeten afleggen. 'Ik heb gelijk daarnet de beelden bekeken en ik kreeg ook op m'n kop van Milik, die zei je moet afspelen. Daarin heb ik hem ook gewoon gelijk gegeven. Het was misschien iets te egoïstisch van mezelf', aldus El Ghazi.