Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Zelfs de Ultra's van Urk zijn eigenlijk voor Ajax

28 oktober 2014, 18.46 uur · Aangepast 29 oktober 2014, 02.01 uur

Ajax speelt vanavond in de beker tegen SV Urk en dat betekent dat het hele vissersdorp in rep en roer is. Want de kampioen van Nederland komt niet iedere dag op bezoek.

Zelfs de aanvoerder van Urk, Siemen Lindeboom, is onder de indruk van de komst van Ajax. 'Ja het is toch geweldig man, moet je eens om je heen kijken hoe mooi het hier is', zo zegt hij terwijl hij door het stadionnetje loopt. 'Dat wordt genieten vanavond als dit volle bak wordt'. Hoewel Ajax vanavond naar verwachting de overhand zal hebben, kan Urk volgens Lindeboom toch verrassen. 'De snelle omschakeling die Urk bezit, die kan Ajax wel eens opbreken'.

Ook de Utra's van Urk, Vak 04, hebben zin in de wedstrijd, al was de keuze voor de te steunen ploeg nog lastig. 'Ik ben nu voor Urk, maar anders voor Ajax', zo zegt een vak 04'er. Hij hoopt op een 2-1. Mocht Urk inderdaad op wonderlijke wijze winnen en aanvoerder Lindeboom het beslissende doelpunt maken, dan heeft hij beloofd het veld rond te rennen en daarna het hele dorp door.