Start van hoofdcontent

Stad

nl

Video: diefstal met gestolen pinpas 99-jarige vrouw

29 oktober 2014, 18.53 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 19.44 uur

De 99-jarige Elisabeth Spanjer werd in juni dit jaar thuis van haar bankpas beroofd waarmee uiteindelijk tweeduizend euro werd gestolen. De politie heeft nu beelden van de pinner vrijgegeven.

Een 'bezorger' van de Albert Heijn belde aan en liet via de intercom weten dat hij boodschappen kwam bezorgen. Spanjer liet hem binnen, ondanks dat ze twijfelde. 'Ik had niks besteld maar ik dacht met m'n stomme harses, ze komen een kistje wijn voor mijn verjaardag brengen', zegt ze tegen Bureau 020.

'Toen kwam die jongen al binnen met een boodschappenkrat voor zijn buik. Ik kon hem nauwelijks zien maar hij gedroeg zich echt hoffelijk.' De dader helpt Spanjer met het intoetsen van de pincode, zoals altijd als iemand van de supermarkt de boodschappen komt bezorgen. Hij krijgt zelfs nog een fooi van het vrouwtje.

Met de bankpas is na de diefstal meerdere keren gepind op o.a. het Surinameplein en het Gulden Winckelplantsoen, de politie weet niet zeker of het dezelfde persoon betreft. Mensen die de pinner(s) herkennen, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-8070 of anoniem via 0800-7000.