Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Het blijft een raar gevoel, nu hier je afval weggooien'

30 oktober 2014, 14.17 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 19.27 uur

De container in Nieuw-West waar afgelopen weekend een jong meisje in werd gevonden is inmiddels weer gewoon in gebruik

Maar voor buurtbewoners blijft het voorlopig nog een vreemde ervaring om de container weer te gebruiken. 'Ik blijf 'm gewoon gebruiken natuurlijk, dat kan natuurlijk niet anders', stelt een omwonende. 'Op den duur verdwijnt dat gekke gevoel wat je er nu bij hebt waarschijnlijk ook wel weer'.

'Je hebt er wel een bepaald gevoel bij, het is raar. Je bent je er wel erg bewust van', vult een andere buurtbewoner aan. 

Bijeenkomst
De steunbetuigingen voor de jonge vondeling blijven inmiddels binnenstromen. Op een speciale website zijn inmiddels al bijna vierhonderd berichten achter gelaten.

Achmed Baadoud van stadsdeel Nieuw-West laat weten dat er in de komende weken een bijeenkomst wordt georganiseerd voor de buurt. 'Dan inventariseren we waar behoefte aan is. Aan een permanent monument bijvoorbeeld. Maar hierbij staat natuurlijk voorop dat we het meisje geen schade berokkenen'.

Meer tips
De afgelopen dagen werd in verschillende opsporingsprogramma's aandacht aan de zaak besteed. Na een aflevering van Opsporing Verzocht kwamen al tientallen tips binnen. Woensdag kwam de zaak ook in Bureau 020 aan bod, ook dit leverde een aantal extra tips op laat de politie weten.