Start van hoofdcontent

Stad

nl

Familie overleden Brit wil nieuwe autopsie: 'Drugsgebruik onzin'

30 oktober 2014, 15.13 uur · Aangepast 30 oktober 2014, 20.38 uur

De nabestaanden van Joel McDevitt geloven niet dat de Brit afgelopen weekend overleden is door drugsgebruik. Ze willen een nieuwe autopsie.

Dat vertelt een journalist van de Lancashire Telegraph aan AT5. De lokale krant heeft contact met de ouders van McDevitt, die uit Burnley kwam. Volgens de journalist vinden de ouders van de 22-jarige McDevitt het 'onzin' dat hun zoon drugs gebruikt zou hebben.

De politie trof McDevitt in de nacht van zaterdag op zondag aan langs de Reguliersgracht. Hij was onwel, net als een andere Brit naast hem. De politie bracht de Britten naar het ziekenhuis, maar McDevitt besloot op eigen houtje weer te vertrekken. Agenten zagen hem en namen hem uiteindelijk mee naar politiebureau Waddenweg. Daar werd hij weer onwel. Ondanks een reanimatie overleed hij even later in het ziekenhuis. De politie vermoedt dat hij cocaïne en heroïne had gebruikt.

De ouders van McDevitt zeggen verder dat hun zoon met een groep van zes in Amsterdam op vakantie was en dus niet alleen de andere Brit die door de politie werd gevonden. Zij roepen de anderen op om te vertellen wat er is gebeurd.

Op Facebook is inmiddels een pagina opgericht op McDevitt te herdenken.