Start van hoofdcontent

Stad

nl

Movember trapt morgen af met recordpoging

30 oktober 2014, 22.02 uur · Aangepast 31 oktober 2014, 09.25 uur

Wereldwijd laten mannen vanaf komende zaterdag hun snor weer staan aandacht te vragen voor 'de gezondheid van de man'. In Amsterdam start de maand morgen met een recordpoging scheren.

Bas Kosters is ontwerper maar komende maand vooral ook ambassadeur van Movember. 'Het grootste initiatief is het laten staan van snorren. Die snorren kunnen gesponsord worden.' Volgens de ontwerper is de echte snorren-trend over zijn hoogtepunt heen en dus zullen Movember-snorren volop aandacht trekken. 'Doordat die trend voorbij is, is de Mobembersnor veel puurder.'

Recordpoging
Ook barbier James Reichwein zet zich in voor het goede doel. Morgen probeert hij samen met elf collega's het record van de grootste 'shave-down party' te verbreken. Hij hoopt dat hondervijftig mannen zich komen laten scheren om de maand af te trappen. Om mee te mogen doen aan het feestje moeten mannen zich registreren op de site van Movember. Daarna kunnen ze zich gratis laten scheren, als tegenprestatie moeten ze een maand lang -met snor- geld inzamelen.

Ook ons Twitter-account @ikben020 staat deze week in het teken van Movember. Hendrik Nuyens is de bedenker van de MoRun en beheert een week lang het account.