Start van hoofdcontent

Stad

nl

Landelijk award voor Amsterdams project Villa Pinedo

4 november 2014, 15.19 uur · Aangepast 4 november 2014, 16.21 uur

Villa Pinedo heeft de Paul van Vliet Award gewonnen. Marscha Pinedo, directeur van het Amsterdamse initiatief, ontving vandaag de award en een geldbedrag van 10.000 euro om te besteden aan zijn project.

De award werd vorig jaar in het leven geroepen om aandacht te vragen voor een betere wereld voor kinderen. Iedere Nederlandse organisatie dat het kind iets goeds brengt, komt in aanmerking voor de prijs. Villa Pinedo biedt een podium voor kinderen van gescheiden ouders.

Paul van Vliet, ambassadeur van UNICEF Nederland, vindt dat het project er mede hierdoor bovenuit sprong. De concurrenten van het Amsterdamse project waren: Foundation of the Angels, Kinderzwerfboek, Stichting De Vrolijkheid en Stichting Emma at Work. De vijfkoppige jury koos unaniem voor Villa Pinedo.

'Het probleem van veel kinderen met gescheiden ouders is heel actueel en schrijnend. En de oplossing is zo mooi. Het belang van het kind staat centraal en de kinderen gebruiken hun ervaring op een positieve manier. Ze laten ouders door hun ogen kijken', zo melden de overtuigde juryleden.