Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie lost schoten bij achtervolging op gestolen auto

4 november 2014, 21.05 uur · Aangepast 5 november 2014, 10.07 uur

De politie heeft maandagnacht waarschuwingsschoten gelost bij een korte achtervolging op twee Amsterdammers in een gestolen auto. Bij de achtervolging werd ook een helikopter ingezet.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de eigenaar van een personenauto op het Renkumhof in Zuidoost onder bedreiging van een vuurwapen van zijn auto bestolen. Een onbekende man stapte bij de eigenaar in en dwong de man zijn auto en verschillende persoonlijke eigendommen af te staan.

Maandagnacht zag de politie rond 01.00 uur de gestolen auto staan op het Nieuwersluishof in Zuidoost. De auto ging er daarop vandoor waarna de politie de achtervolging inzette. De auto reed door een hekwerk en kwam tegen een pallet met tegels op het Ochtendhof tot stilstand.

De politie loste twee waarschuwingsschoten toen de twee inzittenden te voet op de vlucht sloegen. De 21-jarige passagier kon direct aangehouden worden. De 24-jarige bestuurder had zich verstopt in de bosjes, maar werd niet veel later ook gepakt. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Ook had hij geen rijbewijs.