Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brand in zorgcentrum Ferdinand Bolstraat geblust

8 november 2014, 22.51 uur · Aangepast 10 november 2014, 23.17 uur · Foto: Martin Damen

Er is vanavond brand uitgebroken in zorgcentrum d'Oude Raai in de Ferdinand Bolstraat. De brandweer heeft laten weten dat de brand inmiddels geblust is.

De brand brak uit in een kamer op de tweede verdieping van het zorgcentrum, er was sprake van grote rookontwikkeling. Vanwege de brand en de rook is een gedeelte van de vleugel van het centrum ontruimd. Volgens de brandweer zijn ruim 20 personen elders in het gebouw opgevangen. Voor zover bekend hoeven zij het gebouw niet te verlaten.

Ambulancepersoneel is ter plaatse en kijkt een aantal mensen na, die rook ingeademd hebben. De brandweer is op dit moment bezig de tweede verdieping te luchten en de rook weg te krijgen. Ook wordt er gekeken welke personen vanavond nog terug kunnen keren naar hun kamer.

Brand woonzorgcentrum #FerdinandBolstraat. Ruim 20 pers van 2e verd. elders opgevangen. Aantal bewoners nagekeken wegens rookinhalatie

— Brandweer AA (@BrandweerAA) 8 november 2014

De brandweer gaat later onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

UPDATE: De bewoners konden na reiniging zaterdagavond allemaal terug naar hun kamer. Behalve de bewoner van de kamer waar de brand begon. Die woning is te beschadigd. De brand ontstond volgens de brandweer door een ongeluk met een kaars. Vijf mensen werden ter plekke behandeld.