Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Kinderen durven niet meer op straat te spelen in 2e Kekerstraat'

10 november 2014, 12.01 uur · Aangepast 10 november 2014, 20.35 uur

De overlast van een buurtbewoner in de 2e Kekerstraat in Zuidoost is zo heftig dat kinderen hier niet langer op straat durven te spelen.

Dit schrijft burgemeester Van der Laan in een brief aan de gemeenteraad. In de brief legt Van der Laan uit waarom het volgens hem noodzakelijk is dat er onlangs een camera in de straat is geplaatst om deze bewoner in de gaten te houden. 

Uit de brief blijkt dat het gedrag van de bewoner er dus onder meer voor heeft gezorgd dat kinderen niet langer op straat durven te spelen. Ook gaan bewoners de man, die zich de afgelopen jaren 'veelvuldig schuldig heeft gemaakt aan hinderlijk en intimideren gedrag', al geruime tijd uit de weg en durft een aantal bewoners niet meer alleen over straat.

Tussen begin augustus 2013 en half mei 2014 werden er 120 overlastmeldingen over de man gemaakt. Tussen half december 2013 en begin juni 2014 werd er verder tien keer aangifte gedaan.  

Treiteraanpak
Het plaatsen van de camera gebeurt in het kader van de zogenaamde '
treiteraanpak' van de gemeente. De camera hangt er tot 31 december, maar wordt eerder verwijderd als de genomen maatregelen het gewenste effect hebben. 

Het is niet voor het eerst dat de gemeente cameratoezicht inzet in het kader van de treiteraanpak. Zo werd vorig jaar in Noord de familie Dimitrov op een soortgelijke manier in de gaten gehouden