Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Situatie in West met vrachtwagens levensgevaarlijk'

10 november 2014, 12.57 uur · Aangepast 11 november 2014, 02.49 uur

De verkeerssituatie aan de Van Reigersbergenstraat in West is levensgevaarlijk, vinden buurtbewoners. Fietsers en achteruitrijdende vrachtwagens moeten elkaar continu passeren.

Door de komst van een supermarkt in april is de verkeerssituatie in de Van Reigersbergenstraat nog gevaarlijker geworden, zeggen verschillende buurtbewoners maandag in Metro. Vrachtwagens rijden tientallen meters achteruit om bij de supermarkt te komen. De angst in de buurt is door een dodelijk ongeluk eerder dit jaar in de Bilderdijkstraat gestegen. Een fietser belandde toen onder een vrachtwagen.

Dat er een fietspad uitkomt op de plaats waar de vrachtwagens laden en lossen helpt ook niet om de situatie veiliger te maken. In de ochtenduren zijn er honderden kinderen die richtig Zuid fietsen om daar naar school te gaan.

Al sinds het begin van dit jaar kloppen buurtbewoners aan bij de gemeente om iets aan de gevaarlijke situatie te doen. De gemeente heeft gezegd de situatie te willen veranderen. Bewoners betwijfelen echter of het nieuwe plan minder gevaarlijk is. De nieuwe aanrijroute zou langs een drukke kinderspeeltuin lopen.