Start van hoofdcontent

Stad

nl

Krakers Spinhuis hoeven voorlopig niet weg van rechtbank

10 november 2014, 22.36 uur · Aangepast 11 november 2014, 09.47 uur

De krakers die sinds begin september in het Spinhuis van de UvA zitten, hoeven op korte termijn nog niet te vertrekken. De voorzitter van de rechtbank heeft een verzoek tot snelle ontruiming van de universiteit niet-ontvankelijk verklaard.

De UvA had een kort geding aangespannen om de locatie te laten ontruimen, zo meldt Foliaweb. De krakers mogen blijven, omdat de universiteit niet kon aantonen dat er een spoedeisend belang is bij een snelle ontruiming.

De universiteit heeft tot 15 december de kans om de rechtbank alsnog te overtuigen dat het een spoedeisend belang heeft bij een snelle ontruiming. Een week later doet de rechter definitief uitspraak.

Boze studenten kraakten het gebouw in september uit protest tegen het sluiten van de Common Room van het gebouw. De Common Room werd tot einde van het vorige collegejaar gerund door studentenvrijwilligers en deed dienst als autonome ruimte voor studenten en docenten. Er werden regelmatig lezingen en filmavonden georganiseerd en uiteraard ook borrels.