Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer op straat na verhuur op Airbnb

14 november 2014, 13.31 uur · Aangepast 14 november 2014, 14.13 uur

Woningcorporatie Ymere verplicht een bewoonster uit Amsterdam haar appartement binnen vier maanden te verlaten na verhuur op Airbnb.

Dit meldt de Volkskrant vrijdag. De corporatie geeft daarbij ook een geldboete van 2500 euro.  Ymere kwam erachter dat de vrouw haar huis verhuurde via Airbnb door klachten van een anonieme twitteraar over luidruchtige toeristen. Haar naam werd in verschillende tweets genoemd. Via Airbnb vond Ymere 'Laura'. Daar stond haar slaapkamer illegaal aangeboden aan toeristen voor 75 euro per nacht.

Corporaties kampen vaker met het probleem dat huurders hun appartement aanbieden via verhuursites Airbnb en Wimdu. Ymere heeft vorig jaar al negen huurders hun woning uitgezet. Ook andere woningcorporaties zoals Eigen Haard zette dit jaar nog drie bewoners uit hun huis.

'Laura' vindt dat verhuur via Airbnb gewoon moet kunnen. Het gaat haar niet om het geld, maar ze vindt het vooral leuk om op die manier toeristen te onmoeten en zelf iets van de stad te laten zien. Ze is van plan om in haar nieuwe woning gewoon weer nieuwe toeristen toe te laten.