Start van hoofdcontent

Stad

nl

Géén extra maatregelen intocht na opstootjes in Gouda

16 november 2014, 09.32 uur · Aangepast 16 november 2014, 19.45 uur

Ondanks 90 aanhoudingen bij de landelijke intocht in Gouda, zijn er bij de Amsterdamse intocht geen verdere voorzorgsmaatregelen getroffen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt 'alle vertrouwen te hebben in een feestelijk verloop'. Er zal wel een protest zijn, van 11.00 tot 12.00 uur op het Beursplein. Maar die is afgelopen als de stoet met Sint en de pieten voorbij komt.

Burgemeester Eberhard van der Laan verwelkomt de Sint. De burgervader kreeg het afgelopen jaar heel wat te verduren omdat tegenstanders van Zwarte Piet af wilden van de intocht. Ze stapten vorig jaar al naar de rechter om te voorkomen dat de intocht van 2013 door zou gaan. Dat lukte niet en daarop volgde een bodemprocedure en een hoger beroep bij de Raad van State. Die oordeelde afgelopen week dat Van der Laan terecht een vergunning heeft afgegeven en dat hij niet over de inhoud van een evenement gaat.

De intocht van Sint is live te zien op AT5. Van 10.45 tot 11.45 uur.

Mogge en wlkm nw volgers. Vandaag met @polKatWit1 aanwezig bij de start van de #sinterklaasintocht op #Kattenburg . Zal mij benieuwen.

— Fred Sterk (@polWeesperAmst) November 16, 2014