Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inbraakgolf in studentencomplex Zuidoost

18 november 2014, 18.12 uur · Aangepast 20 november 2014, 10.35 uur

In de studentenflats op de Spinozacampus in Zuidoost woedt een inbraakgolf.

Vorige week alleen al waren drie studenten het slachtoffer van een bende inbrekers.  Bewoonster Naomie Wuarbanaran is al eens bestolen van drie laptops en een aantal waardevolle sieraden, terwijl ze de deur goed op slot had. 'Ze hebben gewoon op het slot lopen rammen en zo zijn ze binnen gekomen,' vertelt ze.

De politie heeft inmiddels drie mannen aangehouden en hoopt dat daarmee de inbraken ook stoppen, maar de studenten voelen zich door de aanhoudende criminaliteit toch onveilig. Ze vinden dat DUWO, de eigenaar van het complex, niet genoeg doet om de woningen veiliger te maken. 

DUWO vindt echter dat de studenten zélf beter moeten opletten wie ze binnen laten en bij onraad eerder de politie moeten bellen. Sommige bewoners voelen zich door de aanhoudende criminaliteit onveilig op het complex, een enkeling denkt zelfs aan verhuizen.

Bewoonster Jet Nugter vertelt: 'Ik heb mijn hele leven al in Zuidoost gewoond en heb me nooit onveilig gevoeld. Dit is de eerste keer dat ik me onveilig voel en overweeg om toch maar weg te gaan.'