Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer twijfelt tussen Milik en Sigthorsson

21 november 2014, 23.39 uur · Aangepast 23 november 2014, 00.32 uur

Arek Milik of Kolbeinn Sigthorsson in de spits bij Ajax. Trainer Frank de Boer weet het nog niet. En dat is best opmerkelijk want de Pool Milik verkeert momenteel in bloedvorm en scoort aan de lopende band zowel voor Ajax als voor Polen.

En dat terwijl Sigthorsson het net maar moeilijk weet te vinden. Voor het duel met Heerenveen in de Arena  zaterdagavond beschikt Frank de Boer over een fitte selectie. Toch is Milik nog niet de eerste keus in de spits voor Frank de Boer. De Boer vindt Sigthorsson namelijk goed spelen en de IJslander is heel belangrijk voor het elftal.

'Ik vond dat hij juist wel heel goed bezig was. Hij scoorde dan wel niet, maar hij was ook bezig om het team beter te laten spelen. Daar was ik tevreden over, alleen Milik heeft dat ook op dit moment. Op dit moment kijk ik naar de speler hoe ze er voor staan. Soms is het voordeel voor Milik en soms is het voordeel voor Sigthorsson', aldus De Boer.

Sightorsson is inmiddels aan zijn vierde seizoen bij Ajax bezig en weet dus als geen ander wat erbij komt kijken om als spits in het Ajax-systeem te spelen. Maar Milik heeft de Ijslander nog nooit om advies gevraagd. 'Het klopt dat Kolbeinn mijn collega is, maar hij is ook mijn concurrent. We spelen op dezelfde positie en willen allebei in de basis starten. Hier heb ik het met hem nog niet over gehad.'

Wie de strijd om de spitspositie gaat winnen weten we zaterdag. Dan wordt er om 20.45 uur afgetrapt in de Arena.