Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Franse maatregelen tegen Ajax-supporters zonder kaartje

22 november 2014, 13.49 uur · Aangepast 23 november 2014, 15.56 uur

Het is Ajax-supporters niet aan te raden om aankomende dinsdag zonder kaartje voor de wedstrijd tegen PSG naar Parijs af te reizen.

De Franse autoriteiten hebben een noodverordening afgegeven, Ajacieden die zich toch in Parijs en omgeving begeven kunnen worden aangehouden. Dat schrijft Het Parool vandaag. Zij riskeren een celstraf van zes maanden, 30.000 euro boete en een stadionverbod voor een jaar in Frankrijk. 

Miel Brinkhuis, woordvoerder van Ajax, vindt de maatregelen ver gaan. 'Veel mensen hadden al een reisje naar Parijs geboekt en die willen nu, ook al hebben ze geen kaartje, alsnog gaan. Dat zijn niet per se mensen die rotzooi trappen.' Overigens kunnen alleen supporters die dreigen de boel te verstoren, worden opgepakt.

De AFCA Supportersclub noemt de gang van zaken een schande. 'Dat supporters zonder kaartje kunnen worden gearresteerd en zelfs gevangenisstraf kunnen krijgen, druist in tegen alle Europese grondrechten. Natuurlijk is er in het verleden wel eens wat gebeurd tijdens Europese uitwedstrijden, maar echt grote rellen of incidenten kan ik de laatste tijd niet noemen. Als de autoriteiten iets zoeken, vinden ze altijd wel iets', zegt voorzitter Sander Huisman.