Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Klaassen denkt klaar te zijn voor Paris Saint Germain

23 november 2014, 02.31 uur · Aangepast 24 november 2014, 16.15 uur

Ondanks het vooral in de eerste helft erg tegenvallende Ajax is Davy Klaassen niet negatief gestemd over de komende wedstrijd in de Champions League tegen Paris Saint Germain. 'Ik denk dat we daar wel klaar voor zijn.'

'Er waren heel veel momenten waarop we de bal verspelen of niet goed staan te dekken. Dat ging gewoon heel slecht eigenlijk', zegt Klaassen over de eerste helft in de uiteindelijk met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen. Een rode kaart aan het eind van de eerste helft voor de maker van de 0-1, Luciano Slagveer, was de ommekeer. 'Dan weet je dat je het makkelijker gaat krijgen en ik had er wel vertrouwen in dat we er een paar gingen maken.

Bij de gelijkmaker kreeg Ajax hulp van Heerenvener Daley Sinkgraven, die de bal in z'n eigen doel werkte na een corner. Dat had Klaassen overigens niet door. 'Ik las net pas op internet dat het een eigen goal was.' Sinkgraven, die in de belangstelling staat van Ajax, had sowieso z'n dag niet: niet lang na die goal kreeg hij ook nog een keiharde kopbal van Klaassen in het gezicht. 'Dat doet pijn denk ik! Gelukkig had hij er niet heel veel last van, dus dat is mooi. Van zulke spelers kun je wel genieten', aldus de middenvelder van Ajax.