Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kickbokskampioene krijgt eindelijk verdiende eer

24 november 2014, 18.13 uur · Aangepast 26 november 2014, 14.51 uur

Ze won al alles wat er te winnen valt, en ook gisteravond was ze weer oppermachtig. De Amsterdamse kickbokster Denise Kielholtz won gisteravond in Groningen de wereldtitel tot 57 kilogram.

Kielholtz moest het opnemen tegen de Amerikaanse Tiffany van Soest, een pittige tegenstander. 'Ze is eigenlijk de beste die er is,' vertelt de Amsterdamse. 'Het was een knalpartij waarin ik alle rondes won en haar ook nog eens acht tellen bezorgde. Dik verdiend gewonnen dus.'

En dus kreeg ze gisteravond de kampioensgordel omgehangen. Na haar vorige wereldtitelgevecht, vorig jaar tegen de eveneens Nederlandse Ilona Wijmans, werd haar de wereldtitel in eerste instantie nog ontzegd. Kielholtz verloor toen en pas nadat ze tegen de beslissing in beroep ging werd ze alsnog tot winnaar uitgeroepen. 

Nieuwe uitdaging
Deze nasleep nam veel glans van de overwinning weg. 'Dat moment in de ring wordt van je afgepakt, dat gevoel krijg je nooit meer terug. Maar nu heb ik het dubbel en dwars goedgemaakt,' aldus een zichtbaar trotse Kielholtz.

In het kickboksen heeft de Amsterdamse inmiddels alles gewonnen wat er te winnen valt en dus is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat wordt Mixed Martial Arts (MMA) en ook daarin wil Kielholtz de beste worden. Haar eerste gevecht in de kooi staat gepland in april volgend jaar, als het goed is in haar 'eigen' Amsterdam.