Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onzorgvuldigheden bij aanbesteding horeca Jaap Edenbaan

24 november 2014, 18.14 uur · Aangepast 26 november 2014, 12.04 uur

De Skaeve Skaes bij de Jaap Edenbaan is er al een tijdje niet meer maar de strijd achter de schermen is nog zeker niet over.

Het café moest in mei dit jaar het veld ruimen nadat het de strijd om de aanbesteding had verloren. Zij dienden daarop een klacht in bij een tuchtcommissie die toeziet op kennisintensieve dienstverlening, zoals dat heet.

De tuchtcommissie geeft de klagers nu gelijk. 'Onderzoeksbureau BMC heeft op basis van in feite onvergelijkbare plannen conclusies getrokken en adviezen geformuleerd zonder dit voor leggen aan de betrokken partijen. Door aldus te handelen heeft BMC onzorgvuldig gehandeld jegens de Stichting Vrienden en Duosport', schrijft het in een rapportage.

De Skaeve Skaes zal er niet door terugkomen, maar Mark Hakkeling van Duosport hoopt dat er nog eens goed wordt gekeken naar de subsidieverstrekking. 'Om ook om te kijken of er nu geld blijft liggen. er is altijd gezegd dat met minder geld de ijsbaan geexploiteerd kon worden en op basis van dat rapport is nu het hetzelfde bedrag aan subsidie verstrekt.'