Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Het is iemand die de liefde haat'

24 november 2014, 20.15 uur · Aangepast 25 november 2014, 17.41 uur

Geïnspireerd door de liefdesbruggen in Rome en Parijs hangen verliefde stelletjes ook al enige tijd slotjes aan Amsterdamse bruggen. Maar niet iedereen is blij met dit romantische fenomeen.

De Staalmeestersbrug aan de Groenburgwal en de Staalstraat is één van de bekendste liefdesbruggen in de stad. Honderden stelletjes bezegelden hun liefde door een slotje aan de brug te hangen. Gisteren was op een Gespot-bijdrage echter te zien dat alle slotjes groen geverfd zijn.

'Wij zeggen: het is waarschijnlijk iemand die de liefde haat. ' Een ondernemer uit de buurt denkt te weten in welke hoek de vandaal gezocht moet worden. Een voorbijganger begrijpt de actie wel. 'De beweegreden is dat we onze openbare ruimte verwaarlozen. De IJtunnel ziet eruit als een grot, de straten zien er niet uit en we accepteren dat we bende op de bruggen hangen. Als de ene het doet, doet de ander het ook.'

Het is overigens niet de eerste keer dat iemand het op de slotjes voorzien heeft. In 2013 probeerde een man de slotjes helemaal te verwijderen.