Jong Ajax verspeelt punten in blessuretijd (1-1)

24 november 2014, 23.27 uur · Aangepast 25 november 2014, 11.44 uur

Jong Ajax trad vandaag in de Jupiler League aan tegen koploper NEC. Na de late openingstreffer leek Ajax de drie punten in Amsterdam te houden maar diep in blessuretijd maakte NEC gelijk.

De toeschouwers op de Toekomst zagen dat het duel Jong Ajax - NEC lang bleef steken op 0-0. In de eerste helft waren de bezoekers uit Nijmegen de bovenliggende partij. Doelman Alblas wist echter alle schoten op het Ajaxdoel te keren.

Ook in de tweede helft bleef het lang gelijk. Pas in de zeventigste minuut maakte Bazoer namens Ajax de openingstreffer (1-0). Daarna leek Ajax er met de punten vandoor te gaan. Van Eijden stond een Amsterdams feestje echter in de weg door in de vierde minuut van de extra tijd te scoren namens NEC (1-1).

Door het gelijkspel is NEC weer alleen koploper. De ploeg heeft één punt voorsprong op Roda JC, dat 34 punten verzamelde in veertien duels.