Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zoekt naar sporen liquidatiepoging Almere

25 november 2014, 15.14 uur · Aangepast 25 november 2014, 19.06 uur

Het forensisch opsporingsteam en de Explosieven Opruimingsdienst hebben dinsdagochtend een grote zoekactie gehouden op de plek in Almere waar eerder deze maand een liquidatiepoging werd gedaan.

Of de zoekactie iets heeft opgeleverd, is nog niet bekend. Het team zocht volgens Dichtbij in de omgeving van de Poortdreef in Almere naar sporen die meer licht kunnen schijnen op de poging. Die wordt door de politie in verband gebracht met de Amsterdamse onderwereldoorlog die al ruim twee jaar woedt. 

Bij de mislukte liquidatie werden de inzittenden van een auto vanuit een BMW 325i sedan beschoten met een automatisch vuurwapen. De auto werd tot stilstand gebracht met een explosief. De bestuurder raakte gewond. De BMW werd later uitgebrand teruggevonden op de Aalschover in Muiderberg. De inzittenden van de beschoten auto zouden bekenden zijn geweest van Gwenette Martha.

Vier dagen na de liquidatiepoging werd op de Rudi Bloemgartensingel in Osdorp een Volkswagenbusje in brand gestoken. Waarschijnlijk gaat het om de vluchtauto van de verdachten.