Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verliest in Parijs (3-1)

25 november 2014, 23.42 uur · Aangepast 27 november 2014, 10.44 uur

Na de 1-1 van Klaassen leek Ajax in Parijs even op een mooi resultaat af te stevenen. Maar in de slotfase was het PSG dat de wedstrijd naar zich toe trok.

Al vroeg in de eerste helft valt Boilesen geblesseerd uit. Hij kan niet verder spelen nadat oud-Ajacied Van der Wiel hem bij een roekeloze sliding op de knie raakt. Viergever is zijn vervanger en Klaassen neemt de aanvoerdersband over. Tien minuten later maakt ook Klaassen een stevige overtreding en krijgt een gele kaart. 

De kansen in de eerste helft zijn voor de thuisploeg en het is dan ook Cavani die de score opent namens PSG. In een counter kan hij de bal makkelijk in het doel van Jasper Cilessen tikken (1-0). Daarna is het Imbrahimovic die de aandacht op zich vestigd met opnieuw een zware overtreden. De Zweedse aanvaller kegelt Serero onderuit.

Tweede helft
In de tweede helft dringt Ajax aan. Het aanvallende spel wordt beloond als Klaassen een prachtige voorzet van Kishna binnenkopt (1-1). Veel hebben de Ajacieden echter niet aan het doelpunt van tien minuten later vindt Ibrahimovic het net en staat de thuisploeg weer op voorsprong (2-1). Vlak na de tegentreffer is het opnieuw raak. Zimling verspeelt knullig de bal en Cavani straft de fout genadeloos af (3-1).

Na de tegentreffers weet Ajax niet meer te overtuigen.

Boilessen
Volgens de laatste berichten zijn de kniebanden van Boilessen mogelijk beschadigd. Hij wordt in Amsterdam verder onderzocht. Dan pas kan Ajax iets zeggen over de ernst van de blessure. Volgens Frank de Boer ziet het er niet goed uit. Boilesen leek het afgelopen jaar eindelijk te hebben afgerekend met blessureleed. Hij ontbrak bijna twee seizoenen bij Ajax wegens verschillende zware hamstringblessures.