Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stichting sleept gemeente voor rechter om islamitische school

26 november 2014, 08.58 uur · Aangepast 27 november 2014, 14.55 uur · Foto: dotmatchbox

De Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam en Omstreken (SIO) sleept de gemeente woensdag voor de rechter omdat de school geen vergunning krijgt voor huisvesting in de stad.

Dat meldt De Telegraaf. De gemeente gaf begin augustus te kennen geen huisvestingsverklaring aan de stichting te geven. De SIO gaf toen al aan dat het via de rechter alsnog huisvesting wilde afdwingen.

De stichting liet toen weten dat de gemeente moet meewerken aan het stichten van een school en dat de SIO zich 'nadrukkelijk en openlijk heeft gedistantieerd van elke vorm van extremisme of terrorisme'. De uitspraak van de gemeente is volgens de SIO 'volledig gebaseerd op drogredenen, onwaarheden en non-argumenten (...) Dit is voor de SIO onverteerbaar en we zullen daarom nieuwe gerechtelijke stappen ondernemen'.

De SIO kwam in juni in opspraak na uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani, die tot 4 september van dit jaar ook in het bestuur van de stichting zat. Op zijn Facebook-pagina had Khoulani zijn steun betuigd aan de radicaalislamitische terreurorganisatie IS, die actief is in Syrië en Irak.