Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Ex-zwager met kogels doorzeefd door Hamza B.'

26 november 2014, 09.57 uur · Aangepast 28 november 2014, 05.26 uur

Achterneef en ex-zwager Abdelkhaliq is doodsbang voor Hamza B., de verdachte die in Marokko vastzit voor betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt. Volgens Abdelkhaliq doorzeefde B. hem in maart 2007 met zeventien kogels.

Abdelkhaliq vreest nu dat als Hamza B. vrijkomt, hij zijn leven niet meer zeker is. 'Hij is een moordenaar, een groot gevaar voor de samenleving. Ik hoop dat hij de doodstraf krijgt, want als ze hem vrijlaten, gebeuren er nog veel ergere dingen', zegt hij tegen De Telegraaf.

De rechtszaak tegen de 27-jarige Hamza B. in Tanger diende dinsdag, maar werd opnieuw en onverwacht verdaagd tot 9 december. Dit keer omdat B. een nieuwe advocaat heeft die zich nog moet inlezen in de zaak. Eerder werd de rechtszaak ook al wegens verschillende redenen opgeschort.

Volgens Abdelkhaliq probeert de vader van B. de rechters om te kopen. Het feit dat de rechtszaak opnieuw werd uitgesteld zou erop duiden dat het bedrag nog niet volledig binnen is.

B. werd in juni vorig jaar op de luchthaven van Tanger opgepakt. Marokko levert geen eigen onderdanen uit en berecht B. in deze zaak op verzoek van de Nederlandse autoriteiten.