Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder Kock geschrokken van vernietigend rapport

26 november 2014, 12.30 uur · Aangepast 27 november 2014, 10.44 uur

Wethouder Udo Kock van Financiën is geschrokken maar niet verbaasd over de conclusies uit het vernietigende rapport over de dienst Middelen en Control (DMC) van de gemeente.

Uit het rapport, dat woensdag uitkwam, blijkt dat er grote hervormingen nodig zijn bij de financiële dienst. Er komt een nieuwe leiding en de organisatiestructuur moet sterk worden verbeterd. Ook moeten de processen duidelijker worden.

Geschrokken maar niet verbaasd
In een reactie laat Kock weten geschrokken, maar niet verbaasd te zijn. 'Er is werk aan de winkel bij DMC. De uitkomsten van de quick scan liegen er niet om. Het bevestigt de indruk die ik kreeg nadat ik vijf maanden geleden aantrad. Nu gaan we onze blik op de toekomst richten.'

'Ik wil met het nieuwe managementteam hard werken aan het verbeteren van DMC. We moeten er een directie van maken waar mensen hun werk in een goede werkomgeving kunnen doen. Dat is nodig om uiteindelijk de financiën van de stad op orde te brengen. Dat zijn we aan onszelf verplicht, maar nog meer aan de Amsterdammers', zo besluit de wethouder.

DMC is de financiële afdeling van de gemeente. De zogenaamde quick scan werd in opdracht van de wethouder gedaan door PwC.