Start van hoofdcontent

Stad

nl

Foodmarkt opent zijn deuren in Noord

26 november 2014, 17.44 uur · Aangepast 27 november 2014, 19.05 uur

In oude loods op het voormalige Storkterrein in Noord is vandaag de Foodmarkt geopend. 2600 vierkante meter aan uiteenlopende en vooral verse producten.

Bij binnenkomst in de gigantische Foodmarkt pak je niet alleen een mandje om normale boodschappen te doen, maar kun je ook terecht bij koks die ter plekke een verse pizza of een wokmaaltijd klaarmaken. 

Volgens Colette Cloosterman, de directrice van de Foodmarkt is die diversiteit de kracht van het concept. 'De klant heeft steeds meer behoefte aan gemak. Sommige mensen hebben geen zin om te koken. Dan kunnen ze hier komen. Of misschien wil je wel koken maar niet zelf alles doen. Voor die mensen hebben we half bereide producten. Of je denkt: Ik ga uitgebreid koken. Ook dan hebben we alle kruiden en ingrediënten die je zoekt.'

Veel mensen kwamen tijdens de opening een kijkje nemen in de Foodmarkt. 'Heerlijk!' roept een bezoekster na het proeven van één van de aangeboden hapjes.

Toch heeft zelfs een grote Foodmarkt niet alles. Een bezoekster vertelt ietwat beteuterd: 'Ik heb nog niks klaar laten maken maar ik heb wel gevraagd naar bloedworst en balkenbrij. Dat zijn Brabantse producten, maar die hebben ze nog niet.'

De foodmarkt is vanaf nu zeven dagen per week geopend.