Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouwen beroven bejaarde op Nieuwe Keizersgracht

26 november 2014, 18.22 uur · Aangepast 27 november 2014, 13.37 uur

Een 80-jarige vrouw is woensdagavond 12 november in haar woning op de Nieuwe Keizersgracht slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouwen wisten met een smoes bij haar binnen te komen.

Rond 18.50 uur werd er op het raam van de woning van de vrouw aan de Nieuwe Keizersgracht geklopt. De bejaarde vrouw reageerde hier niet op. Als haar kat even later onrustig wordt, besluit de vrouw de voordeur te openen om te kijken of er iemand in het atrium aanwezig is. Ze ziet twee vrouwen staan die meteen naar haar toekomen. Voordat het slachtoffer het beseft, staan de twee vrouwen bij haar in de hal. Ze zeggen dat ze van de sociale dienst zijn en het slachtoffer laat hen binnen.

Bontmutsen
De twee vrouwen nemen plaats op de bank in de woonkamer. Een van de twee gaat dan naar de keuken om meegebrachte pruimen te wassen. Op het moment dat het overrompelde slachtoffer met de vrouw in de keuken staat, heeft de tweede vrouw waarschijnlijk haar slaapkamer doorzocht. Ze heeft sieraden weggepakt en een aantal zwarte bontmutsen en een bontstola. Kort hierop zijn de twee vrouwen de woning uit gegaan. Vrijwel meteen merkt het slachfoffer dat ze bestolen is door het onverwachte bezoek. Ze gaat naar buiten om te kijken of zij de vrouwen nog ziet.

Pruik
Een getuige verklaarde dat de twee vrouwen in een witte auto met een buitenlands kenteken zijn gestapt. Een andere getuige heeft gezien dat een van deze vrouwen eerder een witte pruik droeg. Beide verdachten hebben een Oost Europees uiterlijk, zijn rond de 1.60 meter lang, hebben zwart haar en donkere ogen. Een van de vrouwen heeft een dik postuur en droeg een zwarte jas met een strakke lange broek. De andere vrouwe heeft een slank/dun postuur, droeg ook een zwarte jas en een strakke lange broek. Onder haar jas stak een gedeelte van een witte mouw uit. Beide vrouwen spraken Nederlands met een Pools of Joegoslavisch accent.

Bekijk hier foto's van de gestolen spullen.