Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Amsterdamse redt bus vol schoolkinderen van indommelende chauffeur'

27 november 2014, 09.24 uur · Aangepast 27 november 2014, 19.44 uur

Dankzij kordaat optreden van de Amsterdamse Julia (22) is een bus vol passagiers van Noord naar Monnickendam woensdagmorgen mogelijk aan een ramp ontsnapt.

In De Telegraaf vertelt Julia donderdag hoe ze woensdagmorgen, zoals elke week, voor in de bus stapte om op bezoek te gaan bij een vriendin in Monnickendam. 

'Het viel me op dat er een andere chauffeur zat dan normaal en hij gedroeg zich wat vreemd dus ik begon op hem te letten', vertelt de Amsterdamse.  'Op een gegeven moment zag ik dat de buschauffeur wegdommelde. Af en toe schoten we kleine stukjes uit de bocht en dan schrok hij ineens wakker, om vervolgens weer in slaap te sukkelen'. 

Julia sommeerde de chauffeur vervolgens te stoppen, maar die deed dit pas nadat de 22-jarige Amsterdamse het op een gillen zette. Vervolgens dirigeerde Julia de passagiers, zo'n twintig scholieren, uit de bus, waarna de lege bus doorreed naar Monnickendam.

Onderzoek
Een woordvoerder van busmaatschappij EBS laat in de krant weten het verhaal van Julia naast dat van de chauffeur te leggen. 'Die heeft zich al bij ons gemeld. Wij pakken deze zaak serieus op'.