Start van hoofdcontent

Stad

nl

Snel compositietekening van 'coke killer'

27 november 2014, 19.46 uur · Aangepast 28 november 2014, 08.32 uur

De politie komt zo snel mogelijk met een signalement en een compositietekening van de dealer die witte heroïne verkoopt als cocaïne.

Dat zegt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg in het AT5-programma Het Verhoor. 'Aan de hand van verklaringen van slachtoffers, hebben we informatie verzameld over de dealer. We komen heel snel naar buiten met signalement om ook de hulp van het publiek en het circuit in te roepen', zegt hij.

De politie heeft een speciaal rechercheteam vrijgemaakt, dat zich helemaal focust op deze zaak. 'We zitten met meerdere rechercheurs op de zaak, om te kijken of we bij degene kunnen komen die dit verhandelt', aldus de hoofdcommissaris.

Crisis in de stad
Aalbersberg sluit niet uit dat de dealer bewust witte heroïne als cocaïne verkoopt. 'We weten alleen dat het gaat om zuivere, witte heroïne. En we gaan ervan uit dat het wordt verkocht als coke. Maar het kan ook zijn dat de dealer niet weet dat hij het verkeerde spul verkoopt.'

De politiechef had vandaag topoverleg met de hoofdofficier van justitie, de burgemeester, GGD en Eric van der Burg (wethouder Zorg) over de witte heroïne. 'We hebben met elkaar gesproken over onze crisis in de stad. Hier geven wij grote prioriteit aan', aldus Aalbersberg.

In het overleg is onder meer besloten dat er meer matrixborden in de stad komen te staan. De autoriteiten gaan ook op Schiphol actief voorlichten en waarschuwen.

Kijk voor meer informatie de hele uitzending van Het Verhoor.