Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Coke killer' al veel langer actief

27 november 2014, 22.39 uur · Aangepast 28 november 2014, 08.21 uur

De man die verdacht wordt van het verkopen van witte heroïne is al veel langer actief. Dat zegt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg vandaag in het AT5 programma 'Het Verhoor'

'Eigenlijk speelt dit al van ongeveer half september, het is dus ook niet in een dagelijkse frequentie. Maar soms één keer in de week, soms om de twee weken hebben we een incident gehad waarbij een verschrikkelijke climax natuurlijk weer was deze week met twee doden', aldus Aalbersberg.

Het eerste incident, waarbij een Nederlander en een Australiër werden opgenomen in een ziekenhuis vanwege de heroïne, dateert van de nacht van 13 op 14 september. Op 23 september worden er nog eens twee Australiërs opgenomen in een ziekenhuis en op 9 oktober nog een Australiër. In de nacht van 24 op 25 oktober werden ook nog eens drie Ieren in een ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe werd aangenomen dat twee Britten die op 26 oktober plots onwel werden en waarvan er één overleed, de eerste slachtoffers van de zogenaamde 'coke killer' waren.

In totaal zijn er dus 17 mensen slachtoffer geworden van de witte heroïne, waarvan er drie zijn overleden. Politie en gemeente gaven vandaag al aan dat er in de komende dagen extra hard gezocht wordt naar de dealer en dat toeristen nog meer gewaarschuwd worden.

Kijk voor meer informatie de uitzending van Het Verhoor.