Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Candy Dulfer 'wereldster' dankzij Amsterdam

28 november 2014, 13.09 uur · Aangepast 28 november 2014, 17.14 uur

Amsterdam heeft een belangrijke rol gespeeld in de carrière van succesvol saxofoniste Candy Dulfer. Dat zei ze in een interview met Mokum Magazine.

Candy Dulfer scoorde haar eerste nummer 1 hit voor haar twintigste met het nummer Lily was here. Daarnaast is zij momenteel te zien met het swingende Ladies of Soul. Een formatie van vijf Amsterdamse vrouwen met een groot muzikaal hart. 

Candy is ervan overtuigd dat haar succes onder andere te danken is aan haar Amsterdamse roots: 'Als je in deze stad bent opgegroeid ben je mondig, maar sta je ook met beide benen op de grond. Ik ben iemand die zegt wat ze vindt en dat is zeker voor grote artiesten een verademing.'

Toch is ze niet altijd even positief over de stad: 'Amsterdam is de stad waarin ik me thuisvoel, maar als echte Amsterdamse heb ik ook genoeg te zeuren over mijn stad. We moeten uitkijken dat we niet alles verliezen waar mensen juist zo van houden. Juist vrijheid maakt deze stad zo uniek en aantrekkelijk, ook voor buitenlanders. We waren de stad waar je tot in de late uurtjes kon stappen, uit eten kon gaan en overal bandjes kon zien spelen. Daar is de laatste jaren behoorlijk verandering in gekomen en daarmee worden we saai en net zoals ieder andere stad,' vertelt ze aan Mokum Magazine.

Bert Ververs