Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Paarden nemen bezit van de Ziggo Dome

28 november 2014, 23.30 uur · Aangepast 29 november 2014, 09.42 uur

Normaal staat de Ziggo Dome in het teken van feesten of concerten, maar morgenavond nemen paarden bezit van de muziekhal. De wereldberoemde 'Spaanse Rijschool uit Wenen' geeft dan namelijk een optreden.

De ruiters en de paarden zijn getraind in Oostenrijk en maken een tour door Europa. Vandaag was de generale repetitie. Hoofdruiter Andreas Hausberger vertelt dat de paarden niet zomaar een paar kunstjes doen 'Dit is het moeilijkste programma en de moeilijkste training ter wereld'.

Al sinds dinsdag is de organisatie van de voorstelling bezig de Ziggo Dome om te toveren in een manege. Al dat werk is dan ook terug te zien in de prijs van de kaartjes: tussen de 50 en 80 euro. Wat blijkt, bezoekers betalen graag voor de show, de voorstelling is al bijna uitverkocht. 'Nederlanders houden van paarden, ze weten wat ze zien, ze weten het als we fouten maken', aldus Hausberger.

Volgens de presentator van de show, Amazone Anky van Grunsven, gaan mensen waar voor hun geld krijgen: 'Het is heel spectaculair. Maar het is natuurlijk ook iets dat heel moeilijk is en dat maakt het ook zo bijzonder'.