Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Verdachte grote wapenvondst oud-speler Amsterdam Admirals'

12 december 2014, 08.51 uur · Aangepast 12 december 2014, 12.34 uur

In De Telegraaf staan vrijdag opvallende details te lezen over een aantal verdachten die eerder deze week werden aangehouden na een grote wapenvondst in Loosdrecht.

Rondom de vondst van de grote partij (zware) wapens werden in totaal zeven verdachten aangehouden. Onder hen de drie broers Peter, Frank en Richard T. 

Volgens de krant worden de broers vaak gekscherend 'de Daltons' genoemd en zat Peter T. al eerder een jarenlange celstraf uit wegens wapenhandel. De zes jaar jongere Frank heeft een misschien nog wel opvallender verleden. Hij zou het hebben geschopt tot professioneel American Football-speler bij onder meer de Amsterdam Admirals.  

Liquidatiereeks
De politie stelde donderdag dat het nog te vroeg is om een link te leggen tussen de wapenvondst en de recente reeks liquidaties in Amsterdam, maar 'we sluiten het zeker niet uit', aldus een woordvoerster. 'In elk geval zijn deze wapens te koppelen aan zware criminaliteit.'

Met name de kalasjnikov, waarvan er zeventien werden aangetroffen, is een type wapen waarmee de laatste twee jaar veel liquidaties in Amsterdam zijn gepleegd.