Ajax houdt FC Utrecht van zich af

14 december 2014, 15.25 uur · Aangepast 8 januari 2015, 15.42 uur

Ajax staat in ieder geval voor even op kop in de eredivisie.

Het rekende vandaag voor eigen publiek af met FC Utrecht, het werd 3-1. Ajax heeft even twee punten meer dan PSV, dat vanmiddag FC Twente ontvangt. De formatie uit Eindhoven haalt woensdag ook nog de uitgestelde wedstrijd tegen Feyenoord in.

Ajax leidde tegen FC Utrecht na twintig minuten met 2-0, dankzij treffers van Thulani Serero en Davy Klaassen. Rubio Rubin voorzag de wedstrijd vlak voor rust weer van enige spanning, maar invaller Anwar El Ghazi bekroonde in de 65e minuut zijn eerste balcontact met de 3-1.

Blij met uitslag, spel was minder
Trainer Frank de Boer was vooral tevreden over de uitslag. 'Na een Europese wedstrijd weer winnen met 3-1 is best goed', zei hij. Over het spel was De Boer minder tevreden. 'We komen snel op 2-0 en kregen kansen op 3-0 en 4-0', vond hij.

'Daarna leek het wel of er gemakzucht in de ploeg sloop. We geven zo maar de 2-1 weg en het had in de tweede helft ook nog wel 2-2 kunnen worden. Gelukkig zorgde El Ghazi zo'n beetje twee seconden na zijn invalbeurt voor 3-1. Dat was dus een goede wissel. Daar had ik geluk mee. Maar daarna lagen er ook volop kansen om veel vaker te scoren. We kwamen echter niet in het ritme. Dat is jammer, want we wilden de fans weer vermaken.'