Start van hoofdcontent

Stad

nl

Organisatie ontspoord feest: 'Beveiliging schoot tekort'

14 december 2014, 17.07 uur · Aangepast 15 december 2014, 00.22 uur

Het feest in M&M Plaza eindigde zaterdagnacht met een enorme vechtpartij en ook de diefstal van waardevolle spullen van gasten.

De organisatie zegt in een reactie dat de vechtpartij onstond op de dansvloer en zich daarna verplaatste naar de garderobe. 'De beveiliging was op dat moment daar niet aanwezig maar had er wel moeten zijn', zegt een woordvoerder van de organisatie. 'Het was echt een topavond maar aan het eind ging het helemaal mis. wij bieden onze excuses aan de gedupeerden.'

Zondagmiddag blijken er nog zo'n twintig jassen zoek te zijn, de meesten hebben hun jas weer opgehaald. Er liggen nog zeven jassen in de garderobe, eigenaren kunnen langskomen om te kijken of hun jas daarbij is. De organisatie zegt verder zijn uiterste best te gaan doen om iedereen schadeloos te stellen. Bezoekers mailen ook AT5 met hun klachten.

'Het raam van mijn auto is ingegooid en de tassen van mij en mijn vriendinnen zijn gestolen', zegt een vrouw. Een andere mailer had veel spullen van waarde in zijn jas zitten. 'Mijn bezittingen zijn uit mijn jas gepakt: 500 euro, een iPhone-lader, een pet en een horloge van Guess', mailt een man.

De massale vechtpartij brak rond 03.45 uur uit in de club en ook buiten was de sfeer lang grimmig. Er zijn uiteindelijk vijf aanhoudingen verricht, enkele jassen en waardevolle spullen zijn dus gestolen. Ook zou er een auto zijn gestolen.

(Beelden Martin Damen)