Start van hoofdcontent
nl

[Video] Glamourvrouw hoort geen vlekken op haar jurk te hebben

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 december 2014, 13.35 uur

Gisteravond hield het tijdschrift Glamour een feestje in het Amstel Hotel, daar werden de Glamour-awards uitgereikt

De meest in het oog springende prijs is de Glamour Vrouw van het Jaar. Stylist Bastiaan van Schaik dacht dat het dit jaar koningin Maxima wel weer zou worden, of misschien wel Monique Smit. 'Of Halina Reijn? Nou ja, die is misschien toch wel weer te oud voor Glamour.' Een glamourvrouw moet in ieder geval geen vieze haar jurk aantrekken, weet presentatrice Tess Milne. 'Dat moet je niet hebben, ik heb wel vaak vlekken op mijn jurk. Dus ik heb vandaag extra mijn best gedaan. Ik heb ook geen kreukels!

abc5media_video_0

Doutzen wint
Topmodel Doutzen Kroes werd uiteindelijk uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar. Hoofdredactrice Sanne Groot Koerkamp legt aan AT5's eigen showbizzverslaggever uit waarom de keus op Kroes is gevallen. 'Iedereen houdt van haar, ze is mooi van binnen en van buiten. Ze is echt een icoon van onze generatie, ze heeft de Nederlandse vrouw laten zien dat we echt groot moeten durven denken.'

Het was voor het eerst dat Glamour de Women of the Year Award in Nederland werden uitgreikt. Eerder wonnen internationale sterren als Keira Knightley, Stella McCartney, Naomi Campbell en Lady Gaga.