Start van hoofdcontent

Stad

nl

35-jarige Bulgaar veroordeeld voor brute woningoverval

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 februari 2017, 13.21 uur

Een 35-jarige Bulgaar is door de rechtbank tot vijf jaar celstraf veroordeeld voor een woningoverval op 10 juni aan de Saenredamstraat in de Pijp. De tweede verdachte, de bestuurder van de vluchtauto, is vrijgesproken. Naar de derde man wordt nog gezocht.

De man is veroordeeld voor een brute woningoverval op klaarlichte dag waarbij veel geweld is gebruikt. Daarbij is de bewoonster van de woning mishandeld en probeerde de mannen haar te wurgen.

De veroordeelde man is door kordaat optreden van buurtbewoners aangehouden. Zij zagen de woningoverval gebeuren en hielden de vluchtauto tegen. Twee mannen sloegen daarbij op de vlucht. De derde man in de auto werd tegen gehouden door de buurtbewoners. Een omstander kon één van de gevluchte mannen aanhouden op de Ruysdaelkade. De ander wist te ontkomen. Het aangehouden tweetal is overgebracht naar het bureau. 

Tegen de tweede verdachte had de officier van justitie vrijspraak gevraagd. De 40-jarige man was de bestuurder van de vluchtauto. De officier kon niet bewijzen dat de man wist dat de andere twee een woningoverval zouden plegen. De rechtbank is hierin meegegaan en heeft de 40-jarige vrijgesproken. 

Zoektocht 
De derde verdachte, Miroslav Krasimirov (de man op de foto), wordt nog gezocht. 

Mocht u meer weten over deze zaak, dan kunt u contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.