Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Rook en gierende banden bij wilde achtervolging in Noord'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 december 2014, 15.59 uur · Foto: AT5 WhatsApp-telefoon (06 511 909 38)

Stadsdeel Noord was deze week het toneel van een wilde achtervolging. Dat vertellen getuigen aan AT5.

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens die achtervolging. Het begon met een autodiefstal, vertellen getuigen. Een dief ging ervandoor in de Volkswagen Golf van het slachtoffer. De eigenaar belde niet de politie, maar zette met een vriend de achtervolging in.

Samen in een Smart Fortwo gingen ze op zoek naar de dief in de Volkswagen Golf. Op het Mosplein kregen ze de gestolen auto in hun vizier. De autodief had door dat hij achtervolgd werd en zette met hoge snelheid zijn vlucht in over de Johan van Hasseltweg. Maar toen ging er iets mis in zijn zojuist gestolen Golf. Er kwam opeens allemaal rook uit de auto. De autodief leek het allemaal niet meer te snappen en raakte iets, waardoor hij tot stilstand kwam.

Turbo
De dief vluchtte uit de auto, rende over een fietspad en verdween voor de eigenaar van de auto in de Smart hem kon pakken. Gelukkig voor de eigenaar bleek de Golf maar een beetje schade te hebben opgelopen. De turbo had het begeven, waardoor de rook ontstond. Bovendien was er niemand gewond geraakt.

De politie kan het verhaal van de getuigen niet bevestigen, waarschijnlijk ook omdat de eigenaar geen 112 had gebeld en geen aangifte heeft gedaan.

AT5 WhatsApp-telefoon (06 511 909 38)