Start van hoofdcontent

Stad

nl

Veertien jaar cel geëist voor doodschieten Serviër

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 december 2014, 18.12 uur · Foto: Martin Damen

Justitie heeft 14 jaar cel geëist tegen de 31-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van de moord op een 34-jarige Serviër in de Sieg Vaz Diasstraat eind vorig jaar.

Op 27 december 2013 werd de Serviër doodgeschoten in Slotermeer. Tijdens de zitting bleek dat het 'schietincident' mogelijk te maken had met de diefstal van 4 kilo gestolen hasj. 'Op de bewuste avond zouden degenen die waren bestolen, verhaal hebben willen halen bij de verdachte. Verdachte zou op het slachtoffer en korte tijd later op de vluchtauto met daarin vier inzittenden hebben geschoten omdat hij zich bedreigd voelden', meldt het Openbaar Ministerie.

Uit diverse verklaringen, forensisch onderzoek en telecomgegevens zou blijken dat de 31-jarige verdachte het slachtoffer zou hebben doodgeschoten. De verdachte verklaart uit noodweer te hebben geschoten. Volgens het OM was het slachtoffer echter niet gewapend tijdens de schietpartij.

'Verdachte heeft op abrupte wijze een einde gemaakt aan het leven van het slachtoffer door hem op de openbare weg, midden in een woonwijk, neer te schieten. Verdachte loopt aanvankelijk weg maar komt zeer kort daarna terug en besluit een aantal kogels af te vuren op de auto met vier inzittenden. Gelet op de ernst van deze feiten en de omstandigheden waaronder deze zijn begaan is slechts een gevangenisstraf van langdurige aard passend en geboden', aldus de officier van justitie.

De uitspraak in de zaak is 2 januari.