Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ambtenaren eisen uitleg burgemeester over karig kerstcadeau

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 december 2014, 12.15 uur · Foto: Flickr/ Bas Tempelman

Amsterdamse ambtenaren kregen dit jaar een kerstpakket dat bestaat uit sleutelhanger en een scheurkalender met weetjes over Amsterdam. Daar zijn ze niet blij mee en sommigen eisen zelfs een verklaring van burgemeester Van der Laan.

Op het intranet van de gemeente halen de gemeentemedewerkers hun neus op voor het kerstcadeau, meldt Het Parool vandaag. De kalender wordt gratis aangeboden, 'voor wie een hekel aan iemand heeft'. Anderen suggereren dat de scheurkalender ook te gebruiken is als wc-papier of deurstopper.

De krant schrijft dat de ambtenaren nu kwaad zijn omdat alle 13.000 medewerkers van de gemeente hetzelfde kerstpakket krijgen. In voorgaande jaren konden de verschillende gemeentediensten nog zelf bepalen welk cadeau er werd gegeven, de waarde van de cadeaus liep soms op tot honderd euro.

'Het kerstgeschenk past in een tijdgeest waarin ook de gemeente moet bezuinigen. Het is in geld uitgedrukt een sober geschenk', laat de gemeente zijn medewerkers nu weten in een intern bericht. Mario Soriano van de Centrale Ondernemingsraad Amsterdam zegt talloze mails te hebben ontvangen van mensen die de scheurkalender maar een nutteloos cadeau vinden. Sommigen voelen zich serieus tekort gedaan en eisen uitleg van de burgemeester.

'Kerstpakketten leiden altijd tot discussie', laat een gemeentewoordvoerder aan Het Parool weten.