Zwak Ajax dankt zege aan invallers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 december 2014, 17.53 uur

Een zeer zwak spelend Ajax heeft vanmiddag in de slotfase weten te winnen van Excelsior, in Rotterdam werd het 0-2. Mike van der Hoorn die kort voor het einde in mocht vallen schoot in de laatste minuten de 0-1 binnen. Een paar minuten later maakte Zivkovic er 0-2 van.

In de eerste helft wist Ajax nauwelijks kansen te creëren en was het Excelsior dat er een aantal keren gevaarlijk doorheen kwam. Dat beeld veranderde nauwelijks in de tweede helft, al was Ricardo van Rhijn dichtbij een doelpunt, maar zijn schot van afstand raakte de lat. Uiteindelijk was het zelfs Excelsior dat de beste kans van de wedstrijd kreeg. Maar middenvelder Stans mikte over het doel van Cillessen.

Een half uur voor tijd probeerde Frank de Boer de wedstrijd te laten kantelen door El Ghazi en Zivkovic in te brengen. Ricardo Kishna en Arek Milik moesten het veld verlaten. Even later mocht ook Mike van der Hoorn invallen. Met twee scorende wissels lukt het de trainer van Ajax dus opnieuw. Tegen FC Utrecht bracht De Boer El Ghazi in, die scoorde toen vanuit zijn eerste balcontact.

Door de winst behoudt Ajax de aansluiting met koploper PSV. Met de winterstop voor de boeg bedraagt het verschil nog steeds vier punten.