Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewapende overval op avondwinkel Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 december 2014, 00.31 uur

Een avondwinkel in de Nieuwe Maanstraat in Noord is zondagavond rond 22.15 uur overvallen.

Beide overvallers waren gewapend met een mes en kwamen volgens omstanders binnen terwijl een medewerker met zijn dochter achter de toonbank stond. De mannen gingen er met de complete inhoud van de kassa, naar verluidt een paar honderd euro, vandoor.

Achter de avondwinkel op de hoek van de Nieuwe Maanstraat en de Meteorenweg werd achter een stalen kabelkast ook een echt pistool aangetroffen. Het vuurwapen is door de politie meegenomen voor verder onderzoek. 

Vijf aanhoudingen
Politiemensen zagen kort na de overval een geparkeerde auto op de Appelweg staan met daarin drie personen die aan het signalement voldeden. Eén van de mannen had een mes bij zich en in de auto lag een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De drie inzittenden, Amsterdammers van 17, 18 en 19 jaar, zijn vervolgens aangehouden. Van hen is wel vast komen te staan dat zij niets met de overval te maken hadden.

Een vierde verdachte is in het park bij de Vegastraat aangehouden, een vijfde is in de nabije buurt van de avondwinkel aangehouden. Van de laatste twee wordt de mogelijke betrokkenheid nog onderzocht.