Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agenten willen maandelijks honderd euro meer verdienen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 december 2014, 16.26 uur

Politiemensen in Nederland moeten maandelijks honderd euro meer verdienen, daar bovenop moet er ook nog eenmalig 350 euro worden uitgekeerd. Dat eist de Nederlandse Politiebond.

'De politiemedewerkers hebben de afgelopen vier jaar op de nullijn gestaan', zegt een woordvoerder van de NPB tegen Metro. 'Een dwangbevel van de regering: er was sprake van een economische crisis en ook de politiesector moest zijn steentje bijdragen aan het wegwerken van het daardoor hoog opgelopen begrotingstekort. De salarissen van politiemensen hebben daardoor flink aan koopkracht ingeboet.'

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft op Prinsjesdag dit jaar laten weten dat ambtenaren volgend jaar in aanmerking komen voor een loonsverhoging die de inflatie volledig goedmaakte. Maar dat is niet voldoende, ook het koopkrachtverlies van de jaren 2011-2014 moet worden opgevangen, vindt de NPB. 'Gaat het weer wat beter met de economie en dus met de overheidsfinanciën, dan wordt doodleuk weggekeken van het ontstane gat in de huishoudboekjes van het personeel'.