Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Leger des Heils bereidt zich voor op kerstdiner

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 december 2014, 19.16 uur

Margot Merts werd geboren onder het huis van Majoor Bosshardt en haar beide ouders aangesloten bij het Leger des Heils. Vanavond trekt ze de kar zelf, tijdens de 31ste editie van het traditionele kerstdiner van het Leger des Heils.

In 1982 stelde het toen nog Sonesta Hotel de koepelkerk voor het eerst  belangeloos beschikbaar voor het Leger des Heils. Inmiddels is dat het Renaissance Hotel, maar Margot kan zich de oude tijd nog goed herinneren. 'We speelden met de andere kinderen, waarvan we ons heel goed realiseerden dat ze niet zoals wij kinderen waren die onder de kerstboom heel veel speelgoed en dat soort dingen hadden liggen, maar voor wie dit kerstfeest eigenlijk het kerstfeest was waarmee ze het moesten doen.'

Ongeveer 350 dak- en thuislozen, alleenstaanden en ouderen worden maandagavond bij het kerstdiner verwacht en dat vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. 'Het is een hele speciale bijeenkomst vanavond, en het is een hele speciale klus voor ons. We geven wat terug aan de gemeenschap en het doel is om te dienen, dat is erg belangrijk voor ons', zegt chef-kok Scott Valentine.